AWG2016 Flere døjer med overbelastningsskader

De grønlandske sportsfolk må yde en større indsats og bruge mere tid på træning før mesterskaber for at forebygge overbelastningsskader.
Foto © : Grønlands Idrætsforbund
Skrevet af Sara K. Jakobsen
09. marts 2016 04:43

Grønlands Idrætsforbund opfordrer de grønlandske atleter til længere træningspas før mesterskaber. For selvom atleterne klarer sig godt under vinterlegene, er der en stigende tendens til overbelastningsskader.

Og det sker især hos unge grønlandske piger i alle slags idrætsgrene, fortæller fysioterapeuten Kenneth Stage, der i øjeblikket har travlt med at holde øje med de grønlandske atleter under AWG2016:

Det er jo 2. dag i dag, så det er meget tidligt at de er begyndt at komme. Desværre.


De grønlandske atleter havde succes i går i både badminton og futsal. Men, det er den korte og intensive optræning til mesterskaber, der forårsager overbelastningsskaderne, vurderer fysioterapeuten.


- Traumeskaderne er svære at forebygge, men vi ser også en del af de overbelastningsskader, simpelthen fordi de har intensiveret deres træning op til slutrunden. De vil jo selvfølgelig gerne yde deres bedste, og når kroppen ikke kan nå at følge med, så opstår der overbelastninger. De har jo en utrolig god kondition og en flot teknik, og så er det jo ærgeligt at muskel- og sene- og overbelastningsskader skal spænde ben for dem.

Læs også Sådan følger du Arctic Winter Games hjemmefra

Og denne tendens, kunne fysioterapeuten Kenneth Stage allerede se under Island Games 2015, hvor fodboldholdet, især pigeholdet, døjede med flere forskellige former for overbelastninger.

På baggrund af det opfordrer Grønlands Idrætsforbund det samtlige sportudøvere og trænere, en længere tid træningspas og forberedelse, og ekstra tid på skadesforebyggende træning. 

Læs også Beskeden medaljehøst ved Island Games

- Det tyder på, at vi ikke er gode nok til at holde os i gang, længe nok op til et mesterskab. Det er jo ikke nok kun at være aktiv i tre måneder frem til et mesterskab, det skal være kontinuerligt. Faktisk, efter et mesterskab slutter, så skal man på et eller andet niveau holde sig i gang, siger Grønlands Idræts-Forbund, Carsten Olsen.

Grønlands Idrætsforbund arbejder på at holde mere dialog med landstrænerne, for at forebygge de skader, som de grønlandske atleter får.