Fiskerirådet vil have genåbnet lakse indhandling

Genåbn indhandlingen af laks. Det mener Fiskerirådet, der ligesom KNAPK kritiserer Naalakkersuisuts beslutning om, at laks ikke må indhandles til produktionsanlæggene.
27. august 2015 16:36

Fiskernes organisation mener, at Naalakkersuiosut straks omgøre deres beslutning, og give lov til indhandling. Formand for Fiskerirådet, Bent Sørensen, håber at Naalakkersuisut ændrer deres beslutning. Derfor har de også sendt et klagebrev.

- Det er et vigtigt afsætningsmulighed for fiskerne, samtidigt med at der i steder i kysten, hvor der ikke er laks, kan forsynes med grønlandske provianter. Hvilke også er formålet med naalakkersuisuts politik, siger formand for Fiskerirådet Bent Sørensen.

 

Læs også Årsag til lakseindhandlingsstop uvis

Hvad Naalakkersuisut begrunder deres beslutning med, er uklar. Bent Sørensen fortæller, at Naalakkersuisut mener, at laksekvoten, der er sat på 45 tons, er for lav til et egentlig indhandling. En begrundelse, som Fiskerirådet står ufgorstående overfor.

- Vi fik at vide at der ikke må indhandles laks, og der var vi uforstående for beslutningen fordi begrundenlsen er at der er få få mængder der kan indhandles. Men når man ser på tidligere års kvoter i forhold til dette års kvote er kvoten for dette år væsentligt højere, siger formand for Fisker rådet Bent Sørensen. 

KNR har forsøgt at få fat i naalakkersuisoq for fiskeri Karl-Kristian Kruse, men forgæves.