Finalist i Miss Danmark får kritik for brug af nationaldragt

Dansk-grønlandsk finalist i Miss Danmark 2016 møder kritik for sin brug af den grønlandske nationaldragt, kalaallisuut.
Foto © : Nicoline Nivi Walsted
Skrevet af Kenneth Elkjær
12. september 2016 15:19

Nicoline Nivi Walsted var ikke i tvivl, da hun blev bedt om at vælge en nationaldragt i stedet for en klassisk cocktailkjole til finalen i Miss Danmark, der bliver afgjort på lørdag.

Hendes mor er født og opvokset i Ilulissat, og hun fik straks sine grønlandske familiemedlemmer til at lave en nationaldragt til finalen.  

 

 

- Jeg tænkte, at jeg ville være rigtig stolt af at kunne bære nationaldragten til en finale i Danmark, så jeg også kan vise min ’anden halvdel’ frem, siger hun til KNR.

Men det møder kritik, fordi hun har ændret i den traditionelle dragts udseende.

- ’Undskyld, men altså hvordan er det du 'udstiller' vores nationaldragter - helt ærlig det ser' 'grimt' ud’

- Det er på ingen måde personligt, men jeg synes det er plat at udstille vores nationaldragt på denne måde, OG det er ikke kunst!!

- ’Hvis du skal udstille nationaldragten, så vil jeg anbefale at du bruger den rigtigt.'

Det er blot nogle af de mere end 250 kommentarer, hun har fået, siden hun slog et billede op af sig selv iklædt sin egen version af den grønlandske nationaldragt søndag eftermiddag.

 

Havde ikke forudset kritikken

Nogle ønsker hende held og lykke, mens andre opfordrer hende til at bruge den grønlandske nationaldragt, som den er.

- Det er selvfølgelig ikke rart at få den slags kritik. Jeg havde slet ikke regnet med, der var så mange, der ville kommentere på det, siger Nicoline Nivi Walsted.

Hun har svært ved at forstå, at voksne mennesker kritiserer hende så kraftigt på Facebook.

- Jeg er lidt chokeret over, at folk kan finde på at skrive så grimme ting til en ung pige. Specielt over, at det er voksne mennesker, der skriver til mig på den måde, siger hun.

Hun forklarer, at hun har taget et bælte på for at holde bukserne oppe på billedet, mens hun har valgt at have bare ben for at gøre nationaldragten mere sensuel.

- Jeg har valgt at gøre det på min egen måde, så jeg kan skille mig ud fra de andre deltagere, men overhovedet ikke for at fornærme folk med grønlandsk baggrund, siger hun.  

På trods af kritikken på Facebook, har den dansk-grønlandske finalist i Miss Danmark ikke tænkt sig at klæde sig anderledes til finalen på lørdag, end hun havde planlagt.

- Jeg holder fast i, at det skal være med bare ben, og så vil jeg repræsentere Danmark og Grønland på bedst mulig vis, slutter hun.

Vinderen af Miss Danmark går videre til konkurrencen om at blive Miss World.

Her kan du se Facebookopslaget, der har vakt debat om brugen af den grønlandske nationaldragt