BILLEDER Fernisering i Det Grønlandske Hus i København

Onsdag aften var der fernisering i Det Grønlandske Hus i København, da to nye udstillinger så dagens lys.
Skrevet af Kenneth Elkjær
13. oktober 2016 08:45

Omkring 50 gæster mødte op, da Ivínguak' Stork Høegh og Anina Hansen præsenterede deres nye udstillinger onsdag aften. De to kunstnere udstiller under samme tema, nemlig kærligheden til deres hjemland, men på hver deres måde.

Ivínguak` Stork Høeghs værker er digitale fotocollager. Ofte med samfundskritiske undertoner. Udstillingen 'Mit hjem - mit samfund' er hendes første soloudstilling. Den handler om hendes hverdag i Nuuk, hvor hun lever, og forholdene i det grønlandske samfund. Hun fortæller selv, at hun er tilfreds med ferniseringen onsdag aften. 

- Jeg synes ferniseringen er gået meget fint. Jeg har talt med både venner og folk jeg ikke har mødt før. Det har været interessant at høre deres fortolkning af mine billeder og jeg er glad for, at folk kan genkende udstillingens titel i mine værker, udtaler Ivínguak` Stork Høegh.

Anina Hansen arbejder med digte og malerier, der baserer sig på hendes personlige følelser for hjemlandet Grønland, hvor hun er opvokset. Hun er også glad for modtagelsen af sin nye udstilling 'Det Gyldne Savn'.

- Der kom mange søde mennesker og de fortalte mig, at de blev meget rørt – også over digtene. Faktisk kunne jeg også se, at nogle af dem fik tårer i øjnene. Det blev jeg meget overrasket over, for det havde jeg ikke forventet. Det har været spændende at se folks reaktion. Gennem min udstilling føler jeg, at jeg kommer lidt tættere på Grønland og det gør mig meget glad og overvældet, siger Anina Hansen, der har boet i København de sidste mange år.

Se billeder fra ferniseringen i galleriet over artiklen.