Farvel til DASH-7

En epoke i Grønlandsflyvningen er ved at være slut. Air Greenland har nu afhændet de sidste tre DASH 7-fly, der har været indsat i ruteflyvningen her i landet siden 1979.
Foto © : Air Greenland
06. marts 2015 15:47

Flyene overtages af det canadiske luftfartsselskab Trans Capital Air med hovedsæde i Toronto.

Salgsaftalen indebærer en hurtig leverance af de to første fly. Og allerede igår forlod det første fly Grønland med kurs mod Toronto. Det næste følger efter om en måned, mens det sidste sendes af sted i oktober.

Ifølge Air Greenlands administrerende direktør Michael Højgaard har DASH-7 flyet for alvor være med til at udvikle passagertransporten med fastvingede fly. Det har oparbejdet et godt ry som en stabil og robust maskine.

- Og det er derfor ikke uden vemod, at vi siger farvel til DASH-7, siger han.

Salget af de sidste tre DASH 7-fly sker i forlængelse af Air Greenland mål om at modernisere den fastvingede indenrigsflåde. I løbet af i år ankommer de to sidste DASH 8-fly. Dermed tæller selskabets DASH 8-flåde syv fly.

- Skiftet til en ren DASH 8-flåde giver store driftsforle, billigere reservedele og brændstofbesparelser på op til 25 pct. samt en langt enklere administration, understreger Michael Højgaard.