Farc-soldater dræbt

Mindst 18 oprørere fra den venstreorienterede Farc-guerillabevægelse er blevet dræbt af regeringssoldater i Colombia ved et af de blodigste angreb, siden præsident Juan Manuel Santos i sidste måned gav ordre til en genoptagelse af luftangreb mod oprørerne, siger regeringskilder.
Skrevet af Ritzau
22. maj 2015 16:06

 
Fly fra flyvevåbnet bombede torsdag en partisanbevægelsens lejre i Cauca-området ved stillehavskysten.

    
Angrebet skal ses som en reaktion på, at Farc-oprørere for nylig dræbte 11 regeringssoldater ved en træfning. Udviklingen skaber tvivl om viljen til at fortsætte fredsforhandlingerne, der fortsætter i Havana i de kommende 11 dage, og som har fokus på erstatninger til konfliktens ofre.

Farc erklærede i december en ensidig våbenhvile og hævder, at den blev angrebet af militæret og måtte forsvare sig ved den nylige skudveksling.

    
Santos har afvist at gå ind på en bilateral våbenhvile, før der foreligger en endelig fredsaftale.

    
Farc og myndighederne i Colombia indledte i 2012 fredsforhandlinger med Norge og Cuba som mæglere. Torsdagens kampe er nogle af de blodigste, siden forhandlingerne blev indledt.


Borgerkrigen i Colombia har varet i over 50 år og kostet over 220.000 mennesker livet. Millioner er drevet på flugt. /ritzau/AFP/