Familieudvalg har besøgt Atammik

Inatsisartuts familie- og sundhedsudvalg har besøgt bygden Atammik, hvor borgerne stadig lever med følgerne af en stor pædofilisag, der blev oprullet omkring år 2000.
Atammik, 9. februar 2017 Foto © : Magssanguaq Qujaukitsoq
Skrevet af Thomas Munk Veirum
10. juni 2017 16:21

Udvalget ønskede at besøge bygden, fordi der har været flere lovforslag og beslutningsforslag rettet mod det socialeområde på forårssamlingen.

Som foreksempel den nye lov om støtte til børn, og derfor fandt udvalget en mulighed for at mødes med "et udpluk af de borgere, de mange forslag er rettet imod". Det meddeler udvalget i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Bygd er stadig ramt 20 år efter misbrug

I maj 2000 kom det frem, at geolog Victor McGregor gennem 30 år havde misbrugt de mindreårige drenge, som han trænede i bordtennis i Atammik. Han blev anholdt og tilbageholdt, men valgte at tage sit eget liv under sit ophold i detentionen i Maniitsoq.

LÆS OGSÅ Sporene efter McGregor spøger stadig

I dag er drengene voksne mænd og flere har stiftet familie. Men flere af de berørte har udviklet diverse misbrugsproblemer og har svært ved at fungere. Det konkluderede en tilsynsrapport fra Selvstyret i august sidste år.

- Udvalget er klar over, at de sociale problemer og problemerne med misbrug og deres baggrund er komplekse, og at der ikke findes simple løsninger. Det er langsigtede og vedholdende forebyggende og behandlende indsatser, der skal til for at skabe forandringer, skriver udvalget i pressemeddelelsen.