Færre anbragte børn i Qaasuitsup Kommunia

På grund af familiecentrernes særlige indsats, bliver færre børn i Qaasuitsup Kommunia anbragt udenfor hjemmet. Det oplyser Qaasuitsup Kommunias fagchef i Børne, Unge, Familie og forebyggelsesområdet Johanne Olsen.
29. januar 2015 17:23

 

- Det er på grund af deres gode arbejdsindsats, at antallet af anbragte børn udenfor hjemmet er begyndt at blive dalende, siger Johanne Olsen, om medarbejderne i de syv familiecentre i Qaasuitsup Kommunia, og fortsætter:

- Hvis man tænker på sidste år, blev seks børn fra én by bragt hjem igen, hvor omkring otte til 10 børn, fra resten af kommunen, også kom hjem.

 

I løbet af de seneste par uger, har KNR bragt nyheder om at antallet af børn i Kommuneqarfik Sermersooq er stigende. Men, det går den rette ved for Qaasuitsup Kommunia, som har budgetteret med 81 millioner kroner i hjælpeforanstaltninger for børne- og ungeområdet i 2015, mod de 188,5 millioner kroner, og over 4 millioner kroner som tillægsbevilling, som Kommuneqarfik Sermersooq har budgetteret med. 

 

Læs også Voldsomme udgifter til anbragte børn og unge

 

- Familierådgivere bliver ansat, når nye familiecentre åbner. Samtidig har vi forebyggelseskonsulenter og miljøarbejdere ofte til huse i familiecentrene, siger Johanne Olsen.

 

Naalakkersuisoq for familie og socialanliggender sagde til KNR i dag, at hun sammen med socialudvalgene, har planer om at viderudvikle idéen om, at socialarbejderne tager på besøg for at støtte op om familier. 

 

Læs også Martha Lund Olsen: Socialarbejdere skal besøge familierne

 

Og det er, ifølge Johanne Olsen, noget der allerede eksisterer i Qaasuitsup Kommunia.

 

- Familierådgivere- og vejledere herfra, i Ilulissat, går ud og besøger familierne for at arbejde med dem. Det samme gør man også i andre byer.