VIDEO Færøsk politiker i skarp debat i Folketingssalen

Det blev spærret øjne op, da det færøske folketingsmedlem fra Tjodveldi, Tórbjørn Jacobsen mandag aften talte dunder mod det nye, danske regeringsgrundlag.
Foto © : Folketinget
06. december 2016 10:48

Tórbjørn Jacobsen tordnede mod både den danske regering og dens forhold til Nordatlanten. Han mener, at både den nuværende og tidligere danske regeringer er ligeglade med Færøerne.

Alligevel kan Danmark godt bruge landet i Nordatlanten, når det gælder om at have en stemme i den internationale geopolitik, sagde han.

- Retorikken (i regeringsgrundlaget, red.) er ikke til at tage fejl af. Man ønsker også fremover at leve et geopolitisk liv på den internationale, politiske scene, hvor man spiser kirsebær sammen med de store gennem de nordatlantiske besiddelser.

Tórbjørn Jacobsen er varm fortaler for et selvstændigt Færøerne. En nylig opinionsundersøgelse på Færøerne har dog vist et lille flertal i befolkningen for at blive i rigsfællesskabet.

Dansk Folkepartis Søren Espersen kaldte efterfølgende talen for “uforskammet” og henviste til undersøgelse.

- Måske skulle hr. Tórbjørn Jacobsen bruge sin energi på Færøerne for at overbevise sit eget folk om, at det er en god idé (at blive selvstændig, red.) frem for at give os møgfald her i Folketingssalen, lød det fra Søren Espersen.

Herunder kan du se to politikeres taler. Først Tórbjørn Jacobsen og nederst er det Søren Espersen. Begge taler dansk.