Færøerne afviser igen homovielser

Et forslag om at tillade personer af samme køn at blive gift, er igen blevet stemt ned i det færøske Lagtinget.
Foto © : Frank Stjerne/Flickr Creative Commons
Skrevet af Ritzau
17. marts 2016 12:44

Forslaget om at tillade vielser var til andenbehandling i Lagtinget. Her blev det - med 26 stemmer imod - ud af 33 medlemmer af Lagtinget - stemt tilbage til behandling i udvalg.

Udvalget skal nu behandle forslaget igen, inden det igen kan komme til at andenbehandling i Lagtinget. Og det kan tage lang tid for der er ingen tidsfrist for, hvor længe forslaget kan være til behandling i udvalget.

Læs også VEDTAGET Ja til homovielser og nej til at slå børn

Forslaget ville gøre det lovligt for to af samme køn at gifte sig. I 2014 var det samme forslag til afstemning, hvor der også blev stemt nej. 

- Det her er et spørgsmål, der splitter færingerne. Men efter at Færøerne har fået en LGBT-bevægelse, der kæmper for homoseksuelles rettigheder, har de formået at få det bragt på dagsordenen igen, siger Gestur Hovgaard, der er lektor i samfundsvidenskab på Færøernes Universitet.

Læs også LGBT-leder glæder sig til kirkebryllup

Ved Lagtingets behandling onsdag var det stadig religionens store rolle, der skabte tvivl hos politikerne.

- De frygter at forslaget indebærer, at man så også kan blive gift i kirken. Det går forslaget slet ikke ud på, men de, der er imod, er bekymrede for, om der automatisk vil komme homoseksuelle vielser i kirken, siger Gestur Hovgaard til Ritzau.