Exelis: GC holder oplysninger tilbage

Exelis Services A/S beskylder Greenland Contractors I/S for at holde informationer om Thule-ansatte tilbage. GC afviser anklagen.
Foto © : Exelis Services
30. april 2015 12:17

Med fem måneder til at Exelis Services A/S overtager service-opgaven på Thule-basen, kritiserer firmaet nu den nuværende kontraktholder Greenland Contractors I/S for at tilbageholde informationer om basens ansatte.

Det drejer sig om informationer om de ansattes faglige kvalifikationer, som kan have indflydelse på, om medarbejderne kan blive ansat under Exelis, siger talsmanden for Exelis Services A/S, Kim Ruberg, til KNR:

- Et af vores store problemer er, at vi ikke kan få adgang til kompetenceprofilerne (på medarbejderne, red.). Vi kan ikke få adgang til at se, hvad de enkelte personer kan, for det er Greenland Contractors, der har profilerne, og dem har vi ikke fået adgang til, siger han og understreger, at Exelis gentagende gange har bedt om at få oplysningerne fra GC.

Læs også IA: Amerikanerne skal overholde deres løfter


Mangel på info har konsekvenser
Exelis Services A/S har meddelt, at firmaet agter at overtage samtlige nuværende ansatte på Thule-basen fra GC i overensstemmelse med gældende grønlandske overenskomstvilkår. Ifølge talsmanden Kim Rubjerg er Exelis Service A/S også villig til at betale for opkvalificering af medarbejderne, hvis det er nødvendig. 

Men da oversigten om de ansattes kvalifikationer mangler, er firmaet i færd med at opslå stillinger til service-opgaven, siger Kim Ruberg:

- Vi håber bestemt, at de bliver søgt af de personer, der sidder der. Vi håber, at de personer, der er i dag har de kompetencer, der skal  til - men vi kan ikke vide det. Og da vi som sagt ikke har adgang til kompetenceprofilerne, er vi ganske enkelt nødt til at være sikker på - i god tid inden 1. oktober, hvor vi overtager ansvaret - at vi har de rigtige mennesker.

Læs også Exelis Services tilfreds med forventet afgørelse


GC afviser kritik

Men hos Greenland Contractors afviser den adm. direktør helt anklagen fra Exelis. Det er korrekt, at kompetence-profilerne ikke er udleveret endnu - men de er på vej, oplyser adm. direktør Peter Kofoed:

- Det står jeg noget uforstående over for. Vi forsyner løbende Exelis med oplysninger om vores medarbejdere, og vi har også sagt, at vi arbejder videre med at lave de kompetence-oversigter og besvare de detaljerede spørgsmål, Exelis har stillet til vores medarbejdere.

Ifølge Peter Kofoed har Exelis dog bedt om en yderst udførlig liste af informationer omkring medarbejderne. Og en række informationer tilbageholdes - men kun i henhold til persondatalovens regler, siger han.

- Der kan være noget i personale-files, som vi ikke er forpligtigede til at udlevere. Og som Exelis dybest set heller ikke har behov for at få at drive kontrakten (…). Vi har incitament til at sikre vores medarbejdere job bedst muligt, og det mener vi, vi gør, ved at give Exelis de oplysninger medarbejdere, som vi kan - under iagttagelse af datafortrolighed og lov, siger han.