PITUFFIK Exelis garanti: Ingen forringelser af arbejdsvilkår

Der kommer ikke til at ske forringelser af arbejdsvilkårene for medarbejderne på Thule-basen, som nu arbejder for Greenland Contractors.
Kim Ruberg
Kim Ruberg Foto © : Jonas Fievé / KNR
Skrevet af Jonas Fievé
24. juli 2016 17:26
Versionist Sara K. Jakobsen

Det lover Exelis, som i slutningen af juni fik rettens ord for, at servicekontrakten på Thule-basen retmæssigt tilhører dem.

- Straks, da vi havde vundet udbuddet, tog vi faktisk kontakt til alle de fagforeninger, der er relevante, havde møde med dem, så på hvilke overenskomster der gælder og aftalte med fagforeningerne at dem er vi helt med på, fortæller talsmand for Exelis, Kim Ruberg, til KNR.

Læs også Greenland Contractors taber Pituffik til USA-firma

Ingen får forværret vilkår

Han forstår derfor ikke, at der overhovedet kan være tvivl om, hvilken fremtid medarbejderne i Greenland Contractors går i møde.

- Jeg har jo siddet overfor næsten alle Thule-arbejdere og sagt til dem, at vi er meget glade for at få muligheden for at blive operatør på Thule-basen og, at vi er glade for det arbejde, som I har udført heroppe.

- Vi vil meget gerne have, at I fortsætter med at udføre det arbejdet, I har gjort hidtil, og det kommer til at foregå på præcis de samme betingelser.

Læs også GC-ansatte i Pituffik skal ikke frygte for deres job

Bekymring for udflytning af arbejdspladser

BAT Kartellet, som er en samarbejdsorganisation mellem en række fagforeninger, som repræsenterer en del af medarbejderne på Thule-basen, bekræfter også, at der bliver tegnet en overenskomst mellem dem og Exelis.

Deres bekymring går derimod på, om den nye servicekontraktindehaver kan finde på at flytte arbejdersopgaver væk fra Thule-basen, så de på den måde kan spare på medarbejderstaben.

Men den bekymring er Kim Ruberg er uforstående overfor.

- Det, vi laver, er en avanceret viceværtsrolle på Thule-basen, og jeg kan ikke se, hvilke funktioner der skulle kunne flyttes fra Thule til andre steder, og hvorfor man skulle gøre det.

Glæder sig til at komme i gang

Efter den amerikanske appeldomstol slog fast, at servicekontrakten tilhører Exelis, glæder Kim Ruberg sig til at kunne trække i arbejdstøjet. Ikke bare for deres egen, men også for medarbejderne skyld.

- For den usikkerhed er ikke rar for dem. Det ville være meget rarere for dem at komme ind i sikker havn og bare komme afsted med at arbejde med det, som vil skal lave, siger Kim Ruberg.

Læs også Exelis er ifølge domstol dansk

Læs også Sagen om den mistede Pituffik-servicekontrakt