EU: Græsk plan er et fremskridt - men ikke i mål endnu

EU-Kommissionens næstformand ser fremskridt før afgørende møde lørdag om en redningsplan for Grækenland.
Foto © : EU
Skrevet af Ritzau
11. juli 2015 12:46

Der er klare fremskridt i det græske reformudspil, der efter planen skal bane vejen for en ny støtteordning for det kriseramte Grækenland.

Det siger EU-Kommissionens næstformand med ansvar for euroen, Valdis Dombrovskis, da han lørdag eftermiddag i Bruxelles ankommer til et afgørende møde i eurogruppen, der består af de 19 eurolandes finansministre.

- Vi gør helt klart fremskridt. Men der er stadig mange spørgsmål og bekymringer fra medlemslandene, der skal adresseres, siger han.

 

Godkendt i Grækenland

Finansministrenes møde skal efter planen ende med et ja eller et nej til at indlede forhandlinger om et nyt støtteprogram for Grækenland.

Parlamentet i Grækenland har natten til lørdag godkendt det reformforslag, som landets regering torsdag aften sendte til de internationale kreditorer - EU, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond.

Med parlamentets opbakning til reformerne håber regeringen i Athen at skaffe Grækenland en ny lånepakke og dermed undgå et truende græsk exit fra eurozonen og økonomisk kaos.