Et godt år for Polar Seafood

335 millioner kroners overskud før skat. Det viste Polar Seafoods årsregnskab for sidste år. Resultatet vækker glæde hos koncernens bestyrelsesformand, Henrik Leth
Skrevet af Ivik Kristiansen
18. april 2016 12:35

- Det er et exceptionelt godt år, det må vi sige, siger Henrik Leth.

Sidste år var et godt år for Polar Seafood. Regnskabet overskuddet på 335 millioner kroner var 100 millioner kroner mere i forhold til året før. Og bestyrelsesformanden siger, at fiskeriet har nydt nogle særdeles gode vilkår.

- Priserne på hovedprodukter, rejer, hellefisk, krabber og så videre, det har været gode over hele linjen. Så det har været helt brugbart det hele, siger bestyrelsesformanden.

Ikke i år

Det har altså været et godt år for Polar Seafood. Men det er usædvanligt, at så mange forskellige ting falder i hak. Derfor regner Henrik Leth ikke med at præsentere et så godt regnskab til næste år.

- Vi regner bestemt ikke med, at det bliver på det niveau i år igen. Det kan man ikke regne med, lyder det fra Henrik Leth.

Investeringsmuligheder

Men sidste års indtægter skaber stadig gode investeringsmuligheder, selvom der endnu ikke er noget konkret på tegnebrættet.

 - Vi har jo i de senere år investeret betydelige summer, alene i fartøjer, omkring sådan noget som makrelfiskeri. Der har vi investeret op i nærheden af seks- syv hundrede millioner kroner, så det skal jo bruges til også at konsolidere virksomheden lidt. Men derudover, der skal vi også til at kigge på, hvad det er for nogle steder, vi skal placere vores investeringer fremover, siger Henrik Leth.

Kan mærkes

Derudover er Polar Seafoods positive resultat en god nyhed for aktionærerne, der får 75 millioner kroner i udbytte.

Men Henrik Leth oplyser også, at der er andre, der får glæde af pengene.

- I kraft af, at vi har udbetalt væsentligt større lønninger, vi har indhandlet for væsentligt flere penge, også her i landet, så folk har jo virkelig kunne mærke, at det har været et godt år i fiskeriet. Vores fiskere har tjent godt, og vi har jo selvfølgelig brugt penge i lokalsamfundet. Så det vi har kommet ud med, det svarer til fire skatteprocenter, vi har betalt til den offentlige kasse, siger bestyrelsesformand for Polar Seafood, Henrik Leth.

Det seneste årsregnskab viste, at koncernens egenkapital ligger på 1.233 millioner kroner, mens de ansatte er steget til 97 personer.