Erhvervslivet sikrer Qaasuitsup overraskende stort overskud

Overskuddet på det kommunale regnskab i Qaasuitsup Kommunia er væsentlig større, end kommunalbestyrelsen havde budgetteret med.
04. maj 2017 11:33

Der må have været glæde i kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia, da årsregnskabet for 2016 blev godkendt i sidste uge. Det viser nemlig et overskud på hele 72.9 millioner kroner, selvom kommunalbestyrelsen kun havde budgetteret med 22.5 millioner i overskud.

Borgmester Ole Dorph giver kommunens erhvervsdrivende en stor del af æren for det flotte regnskab. Særligt fiskeindustrien har sikret ekstra millioner til kommunekassen.

- Det gode regnskab er opnået takket være et velfungerende erhvervsliv i kommunen. (...) På vegne af kommunen vil jeg sige mange tak for jeres gode indsats, udtaler borgmesteren, der ser lyst på fremtiden for kommunen, der bliver delt i to ved udgangen af året.

LÆS OGSÅ Polar Seafood fremviser nyt overskud

- Jeg ser derfor fremtiden med fortrøstningsfulde øjne og ser mange muligheder for udvikling. Det vil ikke undre mig, at budgetåret 2017 bliver endnu bedre, udtaler Ole Dorph, der forlader posten som borgmester til nytår.

Af sagsfremstillingen til kommunalbestyrelsen fremgår det, at det er skatteindtægter fra fiskeriet, som har påvirket kommunens økonomi i en positiv retning.

På udgiftsiden har kommunen deriomod har svært ved at holde igen på udgifter til det sociale område. Her har kommunen således brugt omkring otte millioner mere end budgetteret - i alt 469 millioner kroner. Pengene er især gået til institutioner for børn og ældre.

Qaasuitsup Kommunia bliver frem til nytår styret af to overgangsudvalg, der ved årsskiftet bliver til kommunalbestyrelser i de to nye kommuner, der endnu ikke har fået navne.

LÆS OGSÅ TELE-POST præsenterer overskud på 122 millioner kroner

LÆS OGSÅ Nuuk Imeq præsenterer stort overskud