Rosing: Enoksen gentager krabbe-katastrofe

Det er ikke en smart fiskeripolitik Hans Enoksen lægger op til, når han siger, at han vil lytte mindre til biologerne, siger medlem af Demokraterne Michael Rosing.
Foto © : Helle Nørrelund Sørensen
23. november 2016 05:58

Under spørgetimen i sidste uge sagde Hans Enoksen, at han vil lytte mere til fiskere og fangere og mindre til biologerne, når der skal laves kvoter.

Men det ikke smart, siger Michael Rosing og henviser til sidste gang Hans Enoksen var naalakkersuisoq for fiskeri og fangst.

 

LÆS OGSÅ Fiskerne skal have mere indflydelse

 

- Dengang lyttede Hans Enoksen meget mere til fiskerne end han lyttede til biologerne. Resultatet var, at krabbebestanden kollapsede, og i dag har vi et fiskeri, som groft set er en tredjedel af det der kunne have været hvis han havde lyttet til biologerne dengang, siger demokraternes fiskeriordfører Michael Rosing;

- Egentlig behøver han bare at tænke tilbage på sin egen historie for at se, at det han gør i dag er faktisk forkert.

Til spørgetimen sagde Hans Enoksen:

- Hvis forholdene skal forbedres, så skal fiskere og fangere gå forrest i beslutningerne, for det er dem, der ved bedst. Så vil erfaringer og viden blive større og bedre, siger han.

Michael Rosing er enig I at man skal lytte til fiskerne, men siger, at man kun får et lokalt billede af fiskebestanden, når man kun lytter til fiskerne.

 - Når man spørger en biolog, så spørger man faktisk et bibliotek af viden omkring biologi. Hvorimod når man spørger en fisker, så får man hans og hans familie og venners viden, som altså er meget mere lokal og meget mere tidsbegrænset end biologernes viden er, siger Michael Rosing.