Folketingsvalg 2015 En trist dansk valgkamp

Ser man tilbage på den danske valgkamp har den på flere måder været temmelig uskøn. Det mener de to politiske veteraner i dansk politik, Per Stig Møller og Ole Sohn, som DR har talt med.
Skrevet af Jens Thorin
18. juni 2015 10:25

Begge tidligere ministre har valgt at stoppe i politik, og kan derfor ikke findes på de danske stemmesedler ved dagens valg til Folketinget.

Af samme grund har hverken Ole Sohn eller Per Stig Møller deltaget aktivt i deres partiers valgkamp, men derimod indtaget en slags observatørstatus.

Det har til tider været noget deprimerende, mener den konservative Per Stig Møller:

- jeg synes faktisk, det har været en trist valgkamp. Altså jeg synes faconen har været meget lidt oplysende. Man har haft fire dueller mellem to personer, hvor der er så mange skænderier, at den ene overhovedet ikke vil høre efter, men afbryder den anden.

Socialdemokraternes Ole Sohn mener, at politikerne generelt har været for meget efter hinanden:

- Jeg har en oplevelse af, at den politiske debat mere og mere går i retningen af at finde fejl hos hinanden, lave benspænd - frem for at finde løsninger. Og det synes jeg er en forkert udvikling.

Udover Ole Sohn og Per Stig Møller, stopper en række andre kendte navne i forbindelse med dagens valg. Eksempelvis genopstiller hverken Venstres Birthe Rønn Hornbech, De Radikales Nadine Faruk, Enhedslistens Frank Åen eller SF's Villy Søvndahl.