GIF: En række ting mangler for at Pan Am kan afholdes

De Panamerikanske mesterskaber i håndbold, som bliver et af Grønlands histories største sportsbegivenheder, begynder om halvandet år. Men der er stadig en række ting, der mangler for, at mesterskaberne kan afholdes.
Foto © : GIF
27. januar 2017 06:51

Der mangler nemlig stadig afklaring af finansieringen af mesterskabet, ligesom en række aftaler endnu ikke er på plads.

- Og så er der selvfølgelig nogle helt konkrete ting, der skal falde på plads før end, at man ligesom kan sætte gang i projektet. Og der snakker vi sådan noget som charteraftale og TV-gulv, der skal på plads og omklædningsfaciliteter, som er de tre væsentlige ting, der skal arbejdes med, siger generalsekretæren for Grønlands Idrætsforbund, Carsten Olsen.

Foto © : KNR

Budgettet for de Panamerikanske mesterskaber er på 17 millioner kroner. Og selvom både det internationale håndboldforbund og de grønlandske idrætsforbund gerne vil bidrage, er der stadig brug for mere støtte.

Derfor er Grønlands Idrætsforbund nu i forhandlinger med kommunen og Selvstyret. Forhandlingerne har dog indtil videre ikke kastet meget af sig.

- Lige nu der går det lidt langsomt, og der er ikke nogen afklaring endnu. Men vi har haft en god dialog om det med begge parter, siger generalsekretæren, der ikke er i tvivl om, at Selvstyret og kommunen gerne vil have de Panamerikanske mesterskaber til Grønland, siger Carsten Olsen.

Og det er nødvendigt at have de offentlige i ryggen, for risikoen er for stor, hvis et forbund går til værks uden et politisk sikkerhedsnet.

- Der er ikke nogen forbund, der har 17 millioner kroner, så derfor er det meget væsentligt, at man får det på plads, så man kan komme videre i forløbet, lyder det fra Carsten Olsen.

Naalakkersuisoq for kultur, Doris Jakobsen, vil dog ikke sige, hvornår det næste skridt tages.

Hun forklarer, at pengene, som er afsat til idræt i finansloven, danner rammerne for forhandlingerne.

Hun lover dog at lytte, hvis behovet for penge er større.

- Det skal blive vurderet. Hvis behovet viser sig at være større, vil det blive taget op igen. Det kommer på plads i løbet af forhandlingerne, siger naalakkersuisoq for kultur, Doris Jakobsen.

Men halvanden år bør være tid nok til at få de Panamerikanske mesterskaber op at stå, mener Carsten Olsen.

- Dette projekt er jo ikke et AWG størrelsesmæssigt projekt, der gør, at man skal ud og bygge store haller eller opfinde en hel masse ting, siger Carsten Olsen.

Kommuneqarfik Sermersooq oplyser til KNR, at man har sendt et medfinansieringsforslag til Selvstyret den 9. december, men har trods flere rykkere ikke fået svar.