Elna Egede: - Mød op til de sidste valgmøder!

I denne weekend går slutspurten op til kommunevalget på tirsdag i gang. Men alt for mange spørgsmål er ikke blevet besvaret endnu af politikerne, mener journalist Elna Egede, der skal være ordstyrer på det sidste TV/Radio-transmitterede valgmøde lørdag kl.14 fra Nuuk.
Skrevet af Karsten Sommer
04. april 2008 17:43

- Jeg synes vælgerne op politikerne snakker forbi hinanden. Kommunalreformen er meget diffus, der er ingen overbevisende plan for fremtiden, siger Elna Egede.

- Så det er vigtigt, her 4 dage før valget, at folk møder op til vælgermøderne, og stiller spørgsmål til politikerne. Kommunerne er meget vigtige for vores liv. Det er vores pengepung de her mennesker bliver sat til at administrere, det er vores børns, børnebørns og gamles ve og vel, der bestemmes i kommunerne.

Elna Egede håber at de sidste valgdebatter i weekenden, giver bedre svar på kommunernes økonomi.

- Hvad skal vi betale i skat? Hvad skal daginstitutionerne koste, hvordan skal skolerne forbedres, og de gamles forhold? Jeg tror såmænd ikke vi får de svar inden på tirsdag, men ved at møde op og debattere det med de kommende kommunalpolitikere, kan man bedre finde ud af, hvem blandt kandidaterne, der fortjener et mandat til at finde løsningerne, så man ikke ender med at sætte sit kryds helt tilfældigt, slutter Elna Egede.

Weekenden byder – ud over debat i Radio og TV, på en række debatmøder langs hele kysten, både i byerne, men især i en række bygder, der i løbet af weekenden får besøg af deres kandidater.