Ekstra erstatning til tidligere kostskoleelever i i Canada

Den canadiske sandheds-og forsoningskommission har i efteråret lovet de tidligere indianere, metis og inuit-elever og nogle af deres familier en yderligere erstatning end den, de allerede har fået, på grund af deres ophold på de frygtelige kostskoler.
06. januar 2015 07:27

Ifølge CBC News er der nu cirka 79.000 tidligere elever, dem der i dag benævnes "de overlevende" - "the survivors".
 
De vil hver modtage 3000 dollars ekstra, altså cirka 16.000 kroner, fra den canadiske regering. Men pengene kan kun bruges til undervisning og uddannelse og det har fået især Inuit til at være tilbageholdende med at ansøge om de ekstra penge, fordi der ikke er så mange undervisningstilbud at vælge mellem i de arktiske egne.
 
For at alle kan se en mening med at ansøge, har regeringen derfor nu udvidet reglerne for erstatning, så at der også kan ansøges om penge til at få undervisning i for eksempel skindtøjs syning, samt kurser for unge i at gå på traditionel jagt og fiskeri.
 
Pengene kan nu også bruges til at opføre en jagthytte, og dermed forbedre sine jagtmuligheder, og også sprogundervisning er nu en mulighed.
 
Bedsteforældre, forældre eller børn af de tidligere kostskoleelever kan ansøge om de ekstra erstatningspenge, og regeringen har samtidig udsat fristen for ansøgninger til engang i foråret.