Eksperter skal granske sprog-undervisningen

En ekspertgruppe skal nu undersøge hvordan man kan forbedre sprogundervisningen her i landet. Det oplyser naalakkersuisoq for uddannelse, Doris Jakobsen.
Doris J. Jensen, formand for kulturudvalget, opfordrer Naalakkersuisut til at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal se på KNR's fremtid. Foto © : Arctic Circle
10. marts 2017 10:48

Skoleelevernes grønlandsk, dansk og engelsk skal være bedre og derfor er der brug for nogle anbefalinger til, hvordan sprogundervisningen kan forbedres.

Og det skal fire eksperter nu se på, siger Doris Jakobsen.

- Sprogundervisningen i vores skoler trænger til et væsentligt løft. Det er en stor opgave, og hvis vi skal komme i mål med det, bliver vi nødt til at have et solidt erfarings- og vidensgrundlag på plads først. Og jeg er meget spændt på, hvad ekspertgruppen finder frem til, siger hun.

LÆS OGSÅ Grønlandskundervisning ikke god nok

De fire eksperter er fra henholdsvis Grønland, Island, Danmark og Canada.

Gruppens formand, Anne Holmen, der er professor i parallelsproglighed ved Københavns Universitet, siger at det er glædeligt, at man fra grønlandsk side vil se på de udfordringer, der elevernes sproglæring.

- Det er en både vigtig og spændende opgave, som vi alle i ekspertgruppen glæder os meget til at gå i gang med, siger hun.

Gruppens arbejde vil munde ud i en rapport, som forventes offentliggjort i starten af 2018.

LÆS OGSÅ Minik Rosing: Grønlandisering har ødelagt folkeskolen