Efterlyst er blevet set flere gange i Nuuk

Politiet fortæller, at de har fået flere meldinger om, at den efterlyste mand fra anstalten i Nuuk, er blevet set, siden han flygtede for ti dage siden.
Skrevet af Mads Pedersen
13. december 2017 14:19

Da Lars Jørgen Egede ikke kom tilbage til anstalten under sin udgang den 4. december, blev politiet informeret som en del af en almindelig procedure i den slags sager. Det fortæller vagtchef Aqqaluk Petersen.

- Vi har fået flere meldinger om at han er blevet set i Nuuk, siden han ikke kom tilbage til anstalten. Domfældte er kriminalforsorgens, og herunder anstaltens, ansvar. Det var først i mandags, at vi fik en anmodning om hjælp fra anstalten om at efterlyse ham gennem medier. Vi har så valgt vente to dage før vi valgte at sende en efterlysning, fortæller Aqqaluk Petersen. 

Men to dages efterforskning har ikke båret frugt.

- Som sagt så er han blevet set af flere borgere, men det har ikke været muligt få lokaliseret ham. Derfor vælger vi nu at bede borgerne om hjælp til at finde ham. 

Politiet har ikke oplyst, hvad Lars Jørgen Egede er dømt for. Politiets vurdering er, at han ikke er personfarlig, men:

- Vi beder borgerne om at lade være med at tage kontakt til manden og i stedet henvende sig til os, hvis de ser ham, siger Aqqaluk Petersen. 

Politiets telefon nummer er: 70 14 48.

LÆS OGSÅ Anbragt har været væk i ti dage