Efter tavshed: Agner Mark genkender ikke samarbejdsproblemer

Bestyrelsesformand i TELE-POST Agner Mark genkender ikke billedet af, at der har været samarbejdsproblemer mellem bestyrelse og ledelse i selskabet.
Agner Mark. Foto: Tusagassiivik, Grønlands Selvstyre
Agner Mark. Foto: Tusagassiivik, Grønlands Selvstyre Foto © : Tusagassiivik, Grønlands Selvstyre
Skrevet af Laura Aggernæs
12. maj 2015 14:30
Versionist Erna Lynge

Efter uger med total tavshed fra bestyrelse og ledelse i TELE-POST har bestyrelsesformand i TELE-POST, Agner Mark, nu endeligt valgt at stille op til et interview med KNR.

Her fortæller han, at han ikke genkender billedet af, at der har været samarbejdsproblemer mellem bestyrelse og ledelse i TELE-POST.

- Jeg kan godt genkende, at der er nogle ting, vi ikke når. Men derfra og til det, som du har udlagt i den mail, du har sendt til mig, at der skulle være samarbejdsproblemer, det kan jeg ikke genkende, siger Agner Mark til KNR.

Læs også Total tavshed i TELE-POST-ledelsen

Han afviser dermed den begrundelse, som de to konstituerede chefer Steen Montgomery-Andersen og Per Svendsen har givet for deres opsigelse via kommunkationschef i TELE-POST, Ivalo Egede, i april måned i år.

 

Kender ikke til forklaring

I en mail til KNR lød det dengang, at de to opsiger deres konstituering, fordi at 'det ikke har været muligt at etablere et samarbejde med bestyrelsen, som kan tilfredsstille alle parter'.

Læs også Ledelsen i Tele-Post skifter titler

Men heller ikke det, genkender Agner Mark.

- Det er ikke mig, der har formuleret det. Og det er ikke sådan, det er blevet fremlagt over for mig. Og det har jeg også snakket med Steen Montgomery om. Så jeg kan ikke forklare den udlægning, som du er kommet med, for den har ikke været forelagt mig, siger han.

 

Afviser samarbejdsproblemer

Det er ikke første gang, at samarbejdsvanskeligheder mellem bestyrelse og ledelse i selskabet er oppe at vende i medierne. 

Michael Binzer har på sin blog fortalt om et elendigt arbejdsklima mellem ham og bestyrelsesformanden.

Og i et brev fra september sidste år til bestyrelsens næstformand, underskrevet af flere ledende medarbejdere i TELE-POST, udtrykker medarbejderne utryghed ved, hvorvidt der kan opbygges et godt og længerevarende samarbejde mellem den nuværende formand for bestyrelsen og en kommende administrerende direktør.

Læs også Gentagne samarbejds-vanskeligheder mellem ledelse og bestyrelse i TELE-POST

Men at der tidligere har været samarbejdsproblemer mellem TELE-POSTs bestyrelse og ledelse, afviser Agner Mark også blankt. 

 

Selskab under pres

Men han medgiver, at arbejdsmiljøet gennem længere tid har været under pres i TELE-POST på grund af mange nye krav og en ambitiøs plan for, hvad man gerne vil nå.

Som eksempel nævner han, at TELE-POST i øjeblikket arbejder med tre store projekter; søkabel- og radiokædeudbygning i Nordgrønland, en udskiftning af samtlige af selskabets centrale IT-systemer samtidigt med selvstyrets krav om en liberalisering af telemarkedet.

- Når man har travlt, og man er presset, så er risikoen for at der ryger finker af panden, eller at man ikke hele tiden kan overskue det, eller at man kommer i den situation, som vi har gjort omkring liberalisering - nemlig, at vi i første omgang har comitted os til en tidsplan, og man så ikke kan leve op til den - den er større, hvis man er presset. Fordi der er mange nye ting, siger Agner Mark.