Dronningen aflyser sommertogt til Færøerne på grund af valg

Den færøske befolkning må spejde langt efter dronning Margrethe og prins Henrik, der ellers havde valgt at aflægge et besøg på de nordatlantiske øer i forbindelse med det årlige sommertogt med Kongeskibet Dannebrog.
Foto © : Kongehuset/Jacob Jørgensen
Skrevet af Karsten Sommer
11. juni 2015 06:35

Det er planlægningen af det forestående folketingsvalg på øerne, der har fået hoffet og Lagmandens kontor til at blive enige om at udskyde det officielle besøg, lyder forklaringen.

Lene Balleby, der er hoffets kommunikations- og pressechef, oplyser i en kort pressemeddelelse, at besøget gennemføres på et senere tidspunkt.

Regentparret skulle efter kongehusets kalender have besøgt flere dele af Færøerne fra den 15. til 18. juni - lige præcis i valgkampens slutspurt og frem til selve valgdagen.

 

Vil undgå, at dronningen bliver brugt politisk i valgkampen

Vært for besøget var Færøernes lagmand, Kaj Leo Holm Johannesen, formand for det liberale parti Sambandspartiet, som samtidig er een af de 64 kandidater til Folketinget. Planen var, at lagmanden skulle have fulgt regentparret rundt på øerne.

Lagmandens politiske modstander, folketingskandidat for Socialdemokraterne på Færøerne, Sjudur Skaale, opfordrede i sidste uge til at besøget udsættes for at undgå, at dronningen skulle blive brugt politisk i valgkampen.

- Man kan vel næppe forestille sig, at dronningen spadserede sammen med Lars Løkke eller Helle Thorning-Schmidt dagen før et valg, har han sagt til DR.

Og nu har man altså taget konsekvensen og aflyst.