PRAKTIK Drømmen brast for 75 procent

En manglende praktikplads var sidste år skyld i, at hele 72 personer blev forhindret i at starte på deres drømmeuddannelse indenfor bygge og anlæg.
Skrevet af Jonas Fievé
14. februar 2017 06:22

Sidste år blev i alt 102 fundet egnet til at blive optaget på en maler-, tømre- eller VVS-uddannelse, men det lykkedes derimod kun for 25 af dem at finde en praktikplads.

- Der står vi overfor et stort problem fordi, det er jo sådan, at man ifølge reglerne ikke kan blive optaget på en uddannelse indenfor bygge og anlæg, men mindre man har en godkendt praktikaftale, siger uddannelseschef for Bygge- og Anlæg på KTI, John Plambek.

LÆS OGSÅ KTI ser frem til flere praktikpladser

Skolepraktik bliver ikke brugt

Fra 2008 blev det muligt for KTI i Sisimiut at tilbyde skolepraktikpladser til elever, der ikke havde held med at finde en praktikplads. Det samme blev en mulighed for elever i Nuuk fra 2014.

I alt er der 30 pladser i skolepraktik, men sidste år valgte kun fem af de optagede den mulighed. Det betyder, at 72 personer ikke havde mulighed for at starte på uddannelsen, da de ikke har fundet en praktikplads. Det svarer til cirka 75 procent af de optagede elever.   

LÆS OGSÅ Formand for erhvervsudvalg om tvungen praktik: Ingen grund til bekymring