Doris skyder kritik om fravær ned

Næstformanden i IA Ungdom kritiserer Doris Jakobsen (S) for at forsømme sit folketings-arbejde. Men hovedpersonen afviser kritikken.
Foto © : Siumut
27. marts 2015 13:42

- Jeg synes, det er meget tydeligt, at IA’s valgkamp allerede er i gang med mudderkastning og solo-løb i politiske sager.


Sådan er udmeldingen til KNR fra folketingsmedlem Doris Jakobsen på kritikken fra IA Ungdoms næstformand, Jane Petersen, der beskylder folketingspolitikeren for at underprioritere sit virke i Folketinget.

Under overskriften “Hvor er Doris henne?” efterlyser Jane Petersen i en pressemeddelelse en større tilstedeværelse af Doris Jakobsen i Folketinget:

‘Man kan ikke være i tvivl om, at vores land har brug for stærke folketingsmedlemmer i disse tider til at forsvare vores grønlandske værdier og erhvervsinteresser, der berører vores økonomi (..). Men hvor var Doris Jakobsen (S) henne ? Hun var ellers blevet sendt tilbage til Christiansborg for at forsvare de grønlandske interesser med sin store erfaring?’

Men den kritik tager Doris Jakobsen ikke på sig.


- Jeg er meget interesseret i folketingsarbejdet, og det kan man jo se på alle de spørgsmål, jeg har stillet og endda taget et initiativ til en samlet indsats i forhold til EU - alt imens IA kører sololøb.
 

Doris: Sager skal have ro
Kritikken fra IA Ungdom falder, efter Doris Jakobsen i tirsdags ikke deltog i en spørgetime i Folketinget med statsministeren. Det skete, fordi hun i øjeblikket er på rundrejse i Sydgrønland for at tale om sit folketings-arbejde, bl.a. på borgermøder.

Spørgetimen i Folketinget er hver tredje måned for de nordatlantiske mandater, og Jane Petersen mener, at Doris Jakobsen burde have været til stede for at tale sagerne om fx Thule-basen og EU’s sælskinds-politik. Men de sager kræver mere ro end debat i øjeblikket, mener Doris Jakobsen.

- Forhandlingerne (om Thule-sagen, red.) kører jo stadigvæk. Jeg synes, det vil være bedst at lade den køre, indtil det giver resultater. Og jeg synes, at vi skal respektere forhandlingerne.

I forhold til EU's varslede stramninger om sælskinds-import har Doris Jakobsen været aktiv i kampen for at få EU til at droppe ændringerne. Det er sket med flere udmeldinger i sagen, også over for statsministeren, påpeger hun.

Jakobsen pointerer, at der i øvrigt altid er mulighed skrifteligt at stille spørgsmål til statsministeren.


Borgermøder er vigtige
Desuden ønsker hun at prioritere møderne med borgerne på hjembanen:

- Jeg synes, det er lige så vigtigt at holde borgermøder i Grønland. Der er jo mange, der tror, at man kun hører de grønlandske folketingsmedlemmer, når der er valgkamp, og at der aldrig kommer resultater ud af vores parlamentariske arbejde. Jeg finder det som et vigtigt opgave at komme borgerne i møde og informere borgerne om vores arbejde i Folketinget.

Hvorvidt Doris Jakobsen genopstiller til Folketinget ved det kommende valg, ønsker hun ikke at kommentere.