Doris J. vil have grønlandsk menighedsråd i Danmark

Siumuts folketingsmedlem Doris Jakobsen forsøgte i går forgæves, under den nordatlantiske spørgetime, at få statsminister Helle Thorning-Schmidt til at svare på, om hun vil arbejde for, at der skabet et særligt meningsråd for grønlændere i Danmark.
13. maj 2015 05:40

Men udover en tilkendelse om sympati til tanken om en kirkelig betjening på grønlandsk præmisser, henviste statsministeren til kirkeministeren.

Derfor har Doris Jakobsen nu rettet henvendelse til kultur- og kirkeminister, Marianne Jelved, om det er muligt, inden for den nuværende lovgivning, at etablere et menighedsråd uden tilknytning til et konkret sogn for grønlænderne i Danmark. Også selv om de er bosat rundt omkring i landet, og derfor betaler deres kirkeskat i de sogne, de bor i.

LÆS OGSÅ Politisk opbakning til oprettelse af grønlandsk menighed i Danmark

 

20.000 grønlændere er bosat i Danmark

Doris Jakobsen begrunder sit spørgsmål med en henvisning til, at der bor 20.000 grønlændere i Danmark, og rigtig mange af dem betaler kirkeskat, og de har nu i forbindelse med ansættelsen af en grønlandsk præst i folkekirken ønsket at danne et menighedsråd. Men de er ikke knyttet til et specielt sogn, men spredt over hele Danmark.

- Derfor er der brug for et meningsråd, der ikke er knyttet til et specielt sogn. Jeg har hørt, at der findes en sådan model for døve i Danmark, og nu vil jeg gerne have ministeren til at lave en tilsvarende ordning for de grønlandske borgere i Danmark, skriver Doris Jakobsen til Marianne Jelved.