Doris genopstiller ikke til Folketinget

Doris Jakobsen står ikke på kandidatlisten til Folketingsvalget 18. juni og vender dermed tilbage som naalakkersuisoq for Sundhed og Nordisk Samarbejde.
28. maj 2015 07:38

Det oplyser Siumut i en pressemeddelelse. 

Doris Jakobsen vender således tilbage till sin post i Naalakkersuisut med ansvar for Sundhed og Nordiske Anliggender, som Martha Lund Olsen siden februar har varetaget sammen med ansvaret for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender. 

Det skete, da Doris Jakobsen i februar tog orlov fra sit politiske arbejde i Grønland og genindtrådte i Folketinget efter Siumuts tilbagekaldelse af Nick Nielsen.

Krævende rejser
Doris Jakobsen blev valgt ind i Folketinget ved ved valget i september 2011 og har i perioden siden arbejdet bl.a. for at sikre flere midler til og bedre forhold inden for retsvæsenet i Grønland. Også sager omkring hvalkvoter og den versende sælskinds-sag i EU har været på Jakobsens dagsordenen i Folketinget.

Hun oplyser i pressemeddelelsen, at hun har været taknemmelig for sin tid i Folketinget og samarbejdet med både grønlandske og danske politikere. Dog har de mange rejser i forbindelse med folketings-hvervet fyldt meget, især for familien.

- Arbejdet i Folketinget har været spændende, men også krævende for min familie. Især har de mange rejser med Udenrigspolitisk Nævn fyldt meget. 

Alligevel opfordrer Doris Jakobsen til, at hendes efterfølgere bør deltage endnu mere i udenlands-rejser, særligt med rejser i Udenrigspolitisk Nævn, hvor de nordatlantiske medlemmer i dag ikke har faste pladser på rejser:

- Udenrigspolitisk Nævn er med til at fastlægge rigets udenrigspolitik, og derfor mener jeg, at Grønland og Færøerne bør have en fast plads på de rejser. Det har vi ikke i dag, og det håber jeg, at de nye Folketingsmedlemmer vil fortsætte med at arbejde for, siger Doris Jakobsen i pressemeddelelsen.


Mange prioriteter som naalakkersuisoq
Tilbage i sadlen som naalakkersuisoq for Sundhed og Nordiske Anliggender har Doris Jakobsen mange ting at ville udrette, siger hun: 

- Der er stadig mange vigtige udfordringer indenfor sundhedsvæsenet, som jeg vil være med til at forbedre, blandt andet bedre visitationer, flere behandlinger i Grønland, flere sundhedsfaglige uddannelsesmuligheder, palliative omsorg og oprettelsen af et hospice.

Siumut offentliggør torsdag sin liste over kandidater til Folketinget.