Doris blev Siumuts stemmesluger

Siumuts nye medlem af Folketinget har ni års erfaring i grønlandsk politik. Hun kommer fra en moderne familie med to børn og to bonusbørn.
Skrevet af Louise M. Kleemann
15. september 2011 23:05

Hvad bliver din første politiske mærkesag i Folketinget?

- Først og fremmest vil jeg arbejde for at realisere den samarbejdsaftale, som Siumut har indgået med Socialdemokratiet. Dernæst vil jeg gøre en indsats for at sætte en stopper for besparelsesplaner som den afgåede regering vil indføre indenfor justitsområdet. Og for det tredje vil jeg arbejde for at føre Lars-Emil Johansens forslag ud i livet, der handler om at det grønlandske sprog bliver førstesprog i forbindelse med retssager mod grønlandske borgere.

Doris Jakobsen vil bruge den første tid i Folketinget til at sætte sig ind i tingene.

- Jeg træder tilbage fra min post i kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq og koncentrerer mig i først omgang om Folketinget, men jeg vil gerne vende tilbage til Inatsisartut på et senere tidspunkt, siger den nyvalgte folketingsmedlem.

Doris Jakobsen kom ind i Inatsisartut i 2002 i en alder af 24 år og blev i 2005 også medlem af kommunalbestyrelsen i Nuuk.

Hun nåede også at prøve kræfter med jobbet som landsstyremedlem i en kort periode da hun i forbindelse med en rokade overtog landstyreområdet for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke.

I 2009 blev hun genvalgt til Inatsisartut og fik i efteråret en plads i Folketinget da hun kom ind som suppleant for Lars-Emil Johansen, som var sygemeldt i en periode.

Hun bor i dag sammen med sin samlever Ejvind Jensen.