Disney filmer i Ilulissat

Det svirrer med helikoptere over Ilulissat by i disse dage. Hele tre stykker ligger hver morgen i fast rutefart ud til et område ved isfjorden, og tilbage igen. Disney er nemlig i byen for at lave optagelser til deres nye film Antarctica.
18. marts 2005 05:32

Det drejer sig egentlig bare om fem minutters film, og hverken filmens instruktør eller skuespillere er med. Filmholdet er nemlig sendt ud for at skyde flotte naturbilleder, uden handling. Af samme grund bruger de stedfortrædere for skuespillerne – de er nemlig, sammen med filmens hovedfilmhold, i fuld gang med optagelser andetsteds.

Alligevel er alle sejl sat til, for Disney gør tingene stort. Hele holdet bor på byens luksushotel Arctic, og de tolv canadiske hunde, som er filmens egentlige hovedpersoner, er i Grønland på tålt ophold, med særlig dispensation fra Hjemmestyret.

I alt ni hundetrænere er med, og hundene bevogtes døgnet rundt, så de ikke risikerer at parre sig med Grønlandske slædehunde.

Filmen Antarctica foregår omtrent så langt væk som man kan komme fra Ilulissat. Den handler om en redningsaktion, der skal hjælpe et spand ekspeditionshunde, der er blevet efterladt på Sydpolen.