DF vil have Folketinget til at udtrykke kritik af Grønland

Fredag morgen står udsigten for et selvstændigt Grønland på politikernes dagsorden på Christiansborg. Dansk Folkeparti vil have Folketinget til at udtrykke utilfredshed med den økonomiske tilstand i Grønland, oplyser partiet til KNR.
18. januar 2018 12:31

Dansk Folkeparti ser stærkt kritisk på, at Grønlands selvstyre vil investere i byggeriet af tre nye lufthavne til knap fire milliarder kroner.

LÆS OGSÅ Espersen: Grønlandske politikere er forblændede af selvstændighed

Beslutningen vil være med til at fremskynde processen mod et krak i grønlandsk økonomi, lyder det i et beslutningsforslag, som Dansk Folkeparti vil have Folketingets opbakning til fredag.

- Folketinget beklager, at Selvstyret synes at mangle såvel vilje som evne til at løse samfundets strukturelle udfordringer, alt imens de ledende politikere bruger al deres energi på at indføre selvstændighed, står der i beslutningsforslaget.  

Det er statsminister Lars Løkke Rasmussen, som er bedt om at svare på kritikken fra Dansk Folkeparti.

LÆS OGSÅ Finanslov illustrerer afhængighed af bloktilskud

Blandt andet ønsker Dansk Folkeparti også at vide, hvornår Grønland reelt kan siges at være trådt ud af Rigsfællesskabet, og hvor længe herefter Danmark skal betale det årlige bloktilskud på cirka 3,7 mia. kr. til Grønland.

Løkke skal desuden redegøre for forfatningskommissionens arbejde under debatten.

Debatten kan ses direkte eller forskudt på Folketingets hjemmeside.

LÆS OGSÅ Formanden for Økonomisk Råd fraråder lufthavnsprojekt