Det sker i Inatsisartut i dag

Onsdag i Inatsisartut byder på en broget buket af forslag. Dagen indledes klokken 10 med den traditionelle onsdags-spørgetime.
Skrevet af Karsten Sommer
26. oktober 2016 05:47

I dag er det naalakkersuisoq Knud Kristiansen, der står for skud, så dér bliver nok blandt andet stillet spørgsmål om de omdiskuterede servicekontrakter.

Dernæst er der syv punkter på dagsordenen.

Det første handler om at indføre større kontrol med dyr, der importeres eller på anden måde kommer til Grønland.

Efter det handler det om to boligforslag fra Inuit Ataqatigiit - et om bygning af 100 midlertidige boliger til hjemløse - og dernæst om at få lavet en plan for fremtidens boligbyggeri, møntet på ældre borgere.

Begge forslag indstilles til vedtagelse.

Mere uenighed er der omkring et forslag om afgrænsning af KNI-koncernens virksomhed. Det lægger blandt andet op til en mulig fremtidig adskillelse af Polar Oil og KNI.

Her mener Inuit Ataqatigiit i en mindretalsudtalelse, at de ikke på det foreliggende grundlag kan tage stilling til en så vigtig ændring af KNI´s forretningsområde.

Dagen byder endelig på et forslag fra løsgængeren Per Rosing-Petersen om nedsættelse af en produktivitetskommision, samt eet fra Demokraternes Justus Hansen, der foreslår at husleje fremover skal betales på den sidste bankdag i måneden, altså den samme dag lønnen udbetales.

Det vil sikre, at folk har penge på kontoen og ikke kommer i restance, anfører Justus Hansen.