Det sker i Inatsisartut i dag

Denne uges møder i Inatsisartut lægger ud med at dreje sig om politikernes egen pengepung. Det er nemlig lagt op til ændringer i den måde der tildeles vederlag.
Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut
02. maj 2016 07:54

Praktisk betyder forslaget, at Inatsisartutmedlemmer først modtager vederlag den fra dag de bliver valgt. Altså fra valgdage, fremfor den første dag i måneden, hvor de bliver valgt.

Der var støtte til forslaget fra alle undtagen Siumut. Landes største parti afviste lovforslaget med en opfordring om, at politikerne skal have flere penge i lommen.

- Som begrundelser for afvisningen af lovforslaget blev særligt angivet, at hvervet som folkevalgt bør være økonomisk attraktiv i forhold til erhvervsudøvelse, også med henblik på rekruttering af kvalificerede parlamentarikere, står der i betænkningen.

Herefter skal tinget blandt behandle et forslag fra Vivian Motzfeldt om at oprette en talsmandsinstitution for handicappede.

Naalakkersuisut støtter delvist op om forslaget, men peger på, at der er uafklarede økonomiske implikationer.

Derfor indstiller Naalakkersuisut forslaget til at blive udsat  til efterårssamlingen.

Partii Naleraq har også to forslag på dagsordenen. Et der skal gøre det vanskeligere at hente arbejdskraft udefra og et der skal sørge for at det offentlige i fremtiden køber færre serviceydelser i Danmark.

Endeligt har naalakkersuisoq for erhverv også et punkt om erhvervsdrivende fonde, som dagens sidste.