Det sker i Inatsisartut i dag

Inatsisartut genoptager i dag forårssamlingen. Det sker i eftermiddag fra kl. 13.00.
Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut
Skrevet af Sandra Meinecke
15. april 2015 06:34

Men da samlingen i går ikke nåede længere end til deres første punkt, den politisk-økonomisk beretning, vil resten af dagsordenen fra i går være gældende igen, efter en indledende spørgetime.

Første punkt bliver dermed, tillægsbevilingsloven, som skal til anden behandling, men ventes ikke at give anledning til de store politiske sværdslag.

 

Tildeling af koncessioner til turistvirksomhed

Det samme gælder anden behandlingen af et lovforslag om tildeling af koncessioner til turistvirksomhed i udvalgte landsområder, som loven hedder. Forslaget blev godt modtaget af samtlige partier i Inatsisartut ved forelæggelsen, og der var bred politisk tilslutning til at sende forslaget til videre behandling i Erhvervsudvalget, som, dernæst i fuld enighed har nikket ja til forslaget.

 

Råstoffonden

Sidst på dagsordenen er tre forslag, der behandles under et, fordi de alle tre vedrører ændringsforslag til loven om Grønlands Råstoffond fra IA.

Her er der lagt op til en række præciseringer af den gældende lov om, hvornår og efter hvilke retningsliner, råstoffondens midler kan bruges og også hvordan råstofindtægterne, der skal tilføres fonden, skal beregnes. Her kan der formentlig ventes en længerevarende debat.