Det sker i Inatsisartut i dag

Efter aflysning af Inatsisartut-mødet i går på grund af trusler mod Selvstyret, gennemføres gårsdagens program i dag.
Foto © : Nils Baum/Bureau for Inatsisartut
Skrevet af Karsten Sommer
27. november 2015 05:02

Inatsisartut kan se frem til i alt 12 punkter på dagsordenen. Og som altid spænder emnerne vidt.

Første punkt på dagsordenen handler om regulering af arbejdskrafttilgangen i Grønland. Forslaget stilles for at skabe ét sammenhængende jobmarked og for at sikre at de grønlandske arbejdsgivere benytter jobportalen, før der søges om udefrakommende arbejdskraft.

Og så går det ellers slag i slag med andre emner, såsom ændring af lov om Grønlands Statistik, som Naalakkersuisoq for Råstoffer og Finanser Vittus Qujaukitsoq fremlægger, ændringsforslag til lov om indkomstskat og lov om den gymnasiale uddannelse, hvor der fokuseres på ansættelses- og afskedigelsesmæssige kompetencer.

Dernæst har Inuit Ataqatigiits Naaja Nathanielsen stillet forslag om, at Naalakkersuisut bør fastsætte regler, som giver virksomheder og myndigheder i Grønland mulighed for at etablere whistleblowerordninger.

Som et af dagens sidste punkter ønsker Inuit Ataqatigiits Agathe Fontain, at Naalakkersuisut etablerer en specialiseret enhed hos skattemyndighederne, med henblik på at afsløre økonomisk kriminalitet i forbindelse med blandt andet handel med euforiserende stoffer.