Det sker i Inatsisartut i dag

Inatsisartut genoptager i dag forårssamlingen efter påskeferien. Det sker i eftermiddag fra kl. 13.00.
Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut
14. april 2015 05:29

Øverst på dagsordenen er politisk-økonomisk beretning, der er en gennemgang af landets økonomiske situation her og nu, og de politiske initiativer, der ventes taget af Naalakkersuisut i de kommende år. Beretningen fører sædvanligvis til en længere debat mellem tingets partier, der her har en mulighed for at give deres bud på løsningen af landets økonomiske problemer og nødvendigheden af omfattende reformer på pensions- og skatte- og afgiftsområderne.

 

Tillægsbevilingsloven til 2. behandling

Tillægsbevilingsloven kommer til anden behandling, men ventes ikke at give anledning til de store politiske sværdslag. Det samme gælder anden behandlingen af et forslag til en ny lov om ændring af tildeling af koncessioner til turistvirksomhed i udvalgte landsområder, som loven hedder. Forslaget blev godt modtaget af samtlige partier i Inatsisartut ved forelæggelsen, og der var bred politisk tilslutning til at sende forslaget til videre behandling i Erhvervsudvalget, der i fuld enighed har nikket ja til forslaget.

 

Ændringsforslag til loven om Grønlands Råstoffond

Sidst på dagsordenen er tre forslag, der behandles under et, fordi de alle tre vedrører ændringsforslag fra IA og Partii Naleraq til  loven om Grønlands Råstoffond. Her er der lagt op til en række præciseringer af den gældende lov om, hvornår og efter hvilke retningslinier, råstoffondens midler kan bruges og også hvordan råstofindtægterne, der skal tilføres fonden skal beregnes. Og her kan der formentlig ventes en længerevarende debat.

Som nævnt træder Inatsisartut sammen kl. 13.00, og mødet transmitteres i både KNR radio og KNR TV2.