Det sker i Inatsisartut i dag

Dagsordenen i Inatsisartut i dag er blandt andet præget af en række anbefalinger fra Vestnordisk Råd, der venter på opbakning fra Inatsisartut.
Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut
Skrevet af Karsten Sommer
13. oktober 2015 04:35

Det gælder dels en opfordring til de tre landes parlamenter om at nedsætte en arbejdsgruppe, som skal kortlægge de fælles gevinster der kunne være ved, at de tre lande indgår en frihandelsaftale og ved etablering af et vestnordisk handelsråd.

Desuden opfordrer Vestnordisk Råd til at styrke det fiskeripolitiske samarbejde i Vestnorden ved at udnytte de store fordele som Vestnorden har som fiskeriregion. Det anbefales, at de tre regeringer afdækker hvordan landene kan øge samarbejdet indenfor fiskerisektoren og fremlægger resultatet ved en fælles redegørelse til Vestnordisk Råd.

Inden da behandles et punkt om opdatering af persondataloven her i landet. Det skal sikre en tidssvarende regulering af brugen af personoplysninger i Grønland med et øget fokus på borgernes rettigheder.

Og tirsdagens sidste tre punkter omhandler alle nedsættelse af en grundlovsforberedende kommission. Det er både Siumut, Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq der ønsker grundlovs-arbejdet igangsat senest til efteråret 2016.