Det sker i Inatsisartut i dag

Der er hele 19 punkter på dagsordenen, når Inatsisartut træder sammen i dag klokken 13.
Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut
Skrevet af Karsten Sommer
28. maj 2015 06:12

Første punkt er tredjebehandlingen af afregningsfrister for arbejdsmarkedsafgifter. Forslaget vil give virksomhederne 10 dages ekstra frist til at afregne afgifterne - så afregningstidspunktet svarer til tidspunkt for afregning af A-skatter. Alle partier ser ud til at støtte forslaget.

De folkevalgte skal også kaste et sidste blik på nogle love om økonomiske tilskud til partierne, samt reglerne for vederlag i forbindelse med orlov for politikerne.

Inatsisartut skal andenbehandle Juliane Henningsens forslag, om at borgere bosiddende på steder, hvor der ikke er permanent tandplejetilbud, i akuttilfælde kan få dækket transportudgifter forbundet med behandling ved nærmeste behandlingssted. Forslaget møder dog ikke den store opbakning. Et flertal indstillede forslaget til forkastelse under førstebehandlingen.

Siumuts Anders Olsen vil pålægge Naalakkersuisut at udarbejde en projektplan til opførelse af et overdækket "National stadion". Projektplanen skal omfatte en undersøgelse af praktiske og økonomiske forhold vedrørende opførelse og drift af stadionet. Et enigt udvalg bakker op om forslaget.

Inatsisartut-medlemmerne afslutter dagen med to meget ens forespørgselsdebatter forslået af Hans Enoksen og Juliane Henningsen. De vil gerne diskutere, hvordan Grønland kan sikre bedre dagtilbud til børn i førskolealderen.