Det sker i Inatsisartut fredag

Inatsisartut skal fredag behandle et lovforslag der vil gøre det obligatorisk for alle at modtage sin post digitalt fra det offentlige.
Foto © : Nils Baum/Bureau for Inatsisartut
Skrevet af Inge S. Rasmussen
28. april 2017 07:48

Alle der kan skal modtage deres post digitalt. Dog lægger Naalakkersuisut op til at det vil blive muligt at blive fritaget for at skulle modtage den offentlige post digitalt. Naalakkersuisoq for uddannelse, kultur, forskning og kirke, Doris Jakobsen står bag forslaget, der er en del af den Nationale Digitaliseringsstrategi.

Doris Jakobsen står også bag et forslag om "pædagogisk udviklende fritidstilbud" til børn i skolealderen, det vil sige børn fra seks til 12 år.

Også folkehøjskolerne er på dagsordenen med et forslag, der ifølge Naalakkersuisut skal hjælpe med til at højskolerne bliver bedre medspillere i forhold til at øge uddannelsesniveauet.  

De folkevalgte i Inatsisartut skal også beslutte hvad de skattemæssige fradrag for næste år skal være.

Inden klokken ringer ud til weekend for partierne - skal de drøfte et lovforslag fra Demokraterne.

Partiet foreslår at udvide tidsrummet for salg og udskækning af alkohol, så åbningstiderne forlænges til klokken 21 fra mandag til fredag. Det besluttede Inatsisartut i 2012 skulle ske, men det er endnu ikke sket.

Men udvidede åbningstider er direkte i strid med anbefalingerne fra WHO. Det påpeger Naalakkersuisut i svarnotatet og foreslår i stedet at udsætte forslaget til Efterårssamlingen. På den måde vil det kunne blive behandlet sammen med en revision af hele den gældende alkohollov.

Forslagene kan ses i deres helhed på inatsisartut.gl.