Anfører om Pan Am: - Det er nu vi skal stå sammen

Håndboldlandsholdets træner og anfører krydser fingre for, at Pan Am bliver afviklet i Nuuk til næste år. Men det kniber med at få økonomien og transport af de 11 deltagerlande på plads.
Minik Dahl Høegh Foto © : KNR
08. september 2017 16:30

Landstræner Niels Møller mener, at det vil være stort tab for Grønland, hvis arrangementet ikke bliver til noget.

- Jeg synes det vil være en kæmpe chance som vil være rigtig ulykkelig at miste chancen for at kunne præsentere et så stort arrangement i Grønland, siger han.

LÆS OGSÅ Millioner og transport mangler ti måneder før Pan Am

Den internationale sportsbegivenhed Pan Am som bliver afholdt hver andet år, skal afholdes her i Grønland om 10 måneder. Omkring 300 håndboldspillere og trænere fra 11 nationer skal til Nuuk, men har vist sig mere end svært at skaffe transport og de mange millioner, arrangement kræver. 

For landstræneren er det vigtigt, at arrangementet skal blive til noget. Ikke kun for spillerne, men også for Grønland.

- Det vil være et stort tab for det grønlandske samfund, siger han.

Hvis Pan Am i Nuuk skal blive til virkelig, skal håndboldforbundet, GHF, skaffe fem millioner kroner for at få budgettet til at hænge sammen.

LÆS OGSÅ Pan Am kan ende som en stor fiasko

Anfører Minik Dahl Høegh er klar til at hjælpe forbundet med at finde sponsorer eller lignende, hvis der er brug for det.

- Hvis der er nogle kræfter der mangler, så håber jeg, at vi får noget at vide, fordi vi vil rigtig gerne bruge noget energi og kræfter på at være med til for at finde ud af, hvad det er der skal til for at samle de her penge, siger Mink Dahl Høegh på vegne af landsholdet.

Han opfordrer Grønland til at stå sammen om at få Pan Am til at blive til virkelighed.

- Det er tid nu at vi skal til at stå sammen og det her kan være en samlingspunkt til at starte noget stort.

Landstræneren frygter for konsekvenserne, hvis Grønland ender med at melde afbud som arrangør for Pan Am.

- Der kan går mange år før man får en mulighed for at kunne levere en international topbegivenhed i Grønland igen, hvis man ikke får det her på plads, siger Niels Møller.