Red Barnet: Der skal mere fokus på handicappede børn

Børn med handicap bør være et særligt indsatsområde for Grønlands første handicaptalsmand. Sådan lyder det fra Red Barnet, som glæder sig over, at landet nu har fået sin første handicaptalsmand,
Foto © : Jonna Ketwa
Skrevet af Jonas Fievé
28. september 2017 12:57

Ifølge organisationen er der netop brug for, at der kommer mere fokus på handicappedes børn rettigheder, da det i dag ikke er en selvfølgelighed, at alle børn oplever, at deres rettigheder bliver overholdt.

- Det kan gøre, at nogle handicappede børns problemer bliver værre. Det kan give større mistrivsel, at nogle forældre til handicappede børn ikke får den støtte og opbakning til deres barn, så det i stedet for belaster familien og gør, at barnet risikerer at blive skadet på den eller anden måde, siger formanden for Red Barnet Grønland, Jonna Ketwa, til KNR.

LÆS OGSÅ Mere fokus på handicappedes rettigheder

Handicappede skal have samme muligheder

Red Barnet mener især, at der skal mere fokus på handicappedes mulighed for at tage en uddannelse på lige fod med alle andre børn.

- De har mulighed for på samme måde som andre børn og udvikle en potentiale og bidrage til et samfund og indgå i nogle meningsfulde fælleskaber og dermed være med til øge trivslen og mangfoldigheden i samfundet.

Siden 2012 har der her i landet været en børnetalsmand, som har til opgave at fremme børn og unges rettigheder og interesser.

Derfor glæder Red Barnet sig over, at der nu også er kommet en handicaptalsmand, så der i højere grad kan komme fokus på handicappede børn.  Hvis det står til Red Barnet, giver det også god mening, hvis de to talsmænd samarbejder.

- Så de måske i fælleskab får belyst, hvilke udfordringer der er for handicappede børn i Grønland og sammen kommer med forslag til, hvad der kan gøres, siger formanden for Red Barnet Grønland, Jonna Ketwa.