Både børnefamilier og førtidspensionister genhuset i Narsaq

Efter boligselskabet A/S INI's vurdering skal 25 familier i Narsaq ud af deres lejeboliger. Og efterfølgende vurderer Kommune Kujalleq, at kun 21 lejere skal genhuses i det næste 3 måneder.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
04. marts 2015 17:11

Blandt de 21 husstande er der både børnefamilier, førtidspensionister og yngre borgere, som nu er genhuset i et af INI's boliger i Narsaq, foreløbig i 3 måneder.

 

Det fortæller socialchef i Kommune Kujalleq, Bodil Svare.

 

- Der er familier med børn, og der er førtidspensionister samt unge mennesker mellem 20 og 30 år. Vi kan se, at der er flere og flere unge lejere, som kommer til at skylde INI penge, og som deres familier gør før dem, siger Bodil Svare.

 

Kommunen overtog sagen fra A/S INI

Allerede i februar viste det sig, at 89 Narsaq-borgere har misligeholdt deres lejeboliger og derfor har fået flere rykkere fra boligselskabet A/S INI, uden at det lykkes for INI at få pengene.

 

Siden har INI overdraget sagerne til socialforvaltningen i Kommune Kujalleq, som har brugt tiden til finde frem til, hvem der eventuelt kan afhjælpes fra kommunen.

 

- Da vi får en liste fra INI over, hvor mange lejere der kan risikere at blive sat ud af deres boliger, så gennemgår vi alle 25 lejeres situation og kigger på, hvor mange af dem rent faktisk er tilknyttet kommunen og får økonomisk hjælp, og om de ved en fejl ikke har fået penge, som de har ret til. Det er det, vi har gjort efterfølgende. Men det var INI, der stod for udsættelse af lejere, der skylder og ikke kommunen

 

Huslejepriser var alt for høje

Det fortæller socialchef i Kommune Kujalleq, Bodil Svare, og gør opmærksom på, at i og med at huslejepriserne, som INI kræver, bliver højere og højere, bliver det sværere for lejere at kunne betale huslejen, når de allerede er bagud med betalingen og samtidig skal betale renter og renters renter af den gæld, der ophober sig efterhånden.