Foto: Erik F. Brandsborg/Flickr Creative Commons

Departement arbejder på at genindføre ulvejagt

Borgere i Qaanaaq-området beretter om at ulve i Qaanaaq’s forvaltningsområde bliver mere og mere synlige. Nu skal skal der gøres noget ved det.

Borgere i Qaanaaq har ved underskriftsindsamling indsamlet 128 underskrifter og henvendt sig til APN med ønske om, at der skal gøres noget ved ulvene. Det oplyser Departementet for Fiskeri og Fangst.

- Ulvene betragtes deroppe som potentielt farlige for mennesker samt forstyrrende for fangstdyr, skriver departementet på sin Selvstyrets hjemmeside.

Lokale fangere mener, at ulvenes tilstedeværelse i områder påvirker rensdyr- og moskusbestanden. Ulvene skulle angiveligt være skyld i, at moskusokser trækker sydover fra Inglefiels Land til Siorapaluk-området.

Ulve skal kunne jages

Departementet for Fiskeri og Fangst arbejder på nuværende tidspunkt at ændre den gældende bekendtgørelse om ulve fra 1988 med det formål, at ulvene i Qaanaaq’s forvaltningsområde skal kunne jages.

- Vi kan ikke på forhånd sige, at mulighed for jagt på ulvene vil medføre, at de ikke længere vil dukke op i områder med mennesker, men betragter tiltaget som en mulig mindskelse af ulvenes potentielle fare for mennesker og forstyrrelse af fangstdyr, lyder det fra Departementet for Fiskeri og Fangst.

Kommentarer

inatsisartut_forarssamling_2017_nils_baum_bureau_for_inatsisartut.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!