Departement arbejder på at genindføre ulvejagt

Borgere i Qaanaaq-området beretter om at ulve i Qaanaaq’s forvaltningsområde bliver mere og mere synlige. Nu skal skal der gøres noget ved det.
Foto © : Erik F. Brandsborg/Flickr Creative Commons
Skrevet af Mads Pedersen
09. juni 2017 14:24

Borgere i Qaanaaq har ved underskriftsindsamling indsamlet 128 underskrifter og henvendt sig til APN med ønske om, at der skal gøres noget ved ulvene. Det oplyser Departementet for Fiskeri og Fangst.

- Ulvene betragtes deroppe som potentielt farlige for mennesker samt forstyrrende for fangstdyr, skriver departementet på sin Selvstyrets hjemmeside.

Lokale fangere mener, at ulvenes tilstedeværelse i områder påvirker rensdyr- og moskusbestanden. Ulvene skulle angiveligt være skyld i, at moskusokser trækker sydover fra Inglefiels Land til Siorapaluk-området.

Ulve skal kunne jages

Departementet for Fiskeri og Fangst arbejder på nuværende tidspunkt at ændre den gældende bekendtgørelse om ulve fra 1988 med det formål, at ulvene i Qaanaaq’s forvaltningsområde skal kunne jages.

- Vi kan ikke på forhånd sige, at mulighed for jagt på ulvene vil medføre, at de ikke længere vil dukke op i områder med mennesker, men betragter tiltaget som en mulig mindskelse af ulvenes potentielle fare for mennesker og forstyrrelse af fangstdyr, lyder det fra Departementet for Fiskeri og Fangst.