Demonstration i København for nyvalg

I dag er der demonstration i København for at få formanden for Naalakkersuisut til at udskrive valg til Inatsisartut
Demonstration i København i forbindelse med kreditmisbrugssagen
Foto © : Pipaluk Lind
30. september 2014 11:55

KØBENHAVN: Vi vil have et nyt valg til Inatsisartut.

Sådan kommer budskabet til at lyde fra en demonstration, der finder sted i dag kl. 14 dansk tid på Nordatlantisk Brygge i København.

Det er Ortu Mørch Olsen, studerende ved Københavns Universitet, Natuk Rosing Fleischer og Pipaluk Lind, som har taget initiativ til demonstrationen, der bliver annonceret via Facebook under ordlyden “Nutaamik qinersisa! Nyt valg! København”.

Det sker på baggrund af sagerne om brug af landskassens midler blandt medlemmer af Inatsiartut, siger Ortu Møch Olsen til KNR.

- I de sidste par dage har vi fået nogle ordentlige mavepustere med det, der foregår i regeringen i Grønland for tiden. Især efter det kom frem, at formanden for Naalaakersuisut har misbrugt landets midler. Der var grænsen nået.


Misbrug påvirker grønlændere uden for landet

Sagerne om misbrug af landskassens midler foregår nok i Grønland, men har indflydelse på grønlændere, der er bosat uden for landets grænser også, påpeger Ortu Mørch Olsen.

- Vi er en organisk del af fællesskabet i Grønland. Vi er en del af Grønlands samfundsudvikling og selvbevidsthed, og det ligger til vores krop og mentalitet og landets fremtid, kan man sige. Det ligger på vores skuldre. (..) Det har været frustrerende, at vi ikke har kunnet deltage direkte i debatten og diskussionen. Og derfor er det også vigtigt, at vi samler os i dag og kommer med et klart budskab, som man ikke kan misforstå.