Demokraterne vil skabe arbejdspladser med lavere selskabsskat

Demokraterne vil med bedre rammer gøre det attraktivt at producere fisk her i landet.
Anda Uldum & Demokraterne Foto © : KNR
05. november 2014 10:52

Grønland skal have mere ud af fiskeriet. Det er et af valgdebattens store emner. Siumut peger på, at fisken bliver solgt for billigt. Det er de enige i hos Demokraterne, som vil forbedre rammerne for at drive virksomhed her i landet.

- Pengene fosser ud af landet, sådan som vi kan se det. Forbedring af rammerne. Nedsættelse af selskabsskatter og forbedring af afskrivningsmuligheder vil gøre, at man vil investere i forretning her i landet i stedet for at lave nogle datterselskaber rundt omkring i Europa, siger Demokraternes formand, Andreas Uldum.

Læs også Unge kræfter skal give Demokraterne indflydelse

Billige makrel

Han mener, at fiskeridebatten er løbet noget af sporet i valgkampen, og at forventningerne til merindtægter fra fiskeriet er urealistisk høje.

Dog er han altså enig i, at det er muligt for Grønland at tjene flere penge på fiskene, end tilfældet er nu.

- Man kan tage makrellen som eksempel. Vi sælger den til langt under den pris, som Island får, og det, synes vi, er mærkværdigt, når det er samme område man fisker selv samme makrel i, siger Anda Uldum.

Læs også Ned med selskabsskatten

Vi gør noget forkert

Helt overordnet mener Demokraterne, at det er tid til at se indad og finde ud af, hvordan man kan tiltrække arbejdspladser til landet.

- Der er et eller andet, vi gør forkert. Vi har ikke de rammer, der gør, at det er attraktivt at drive virksomhed her i landet. Og det er det, vi gerne vil forbedre, fastslår Demokraternes formand.