Demokraterne vil have en lufthavn i Qaqortoq

Der har været talt længe nok om at lave en stor lufthavn i Qaqortoq. Transportkommissionen mener, det er en god ide, men desværre for indbyggerne i Sydgrønland har det skortet på den politiske vilje. IA, Siumut og Atassut har ifølge Demokraterne trukket etableringen i langdrag.
Skrevet af Peter Troelsen
20. februar 2013 05:15

Gælds- og Investeringsstrategien, der blev fremlagt af Naalakkersuisut på Forårssamlingen 2012, er ligeledes meget klar i sin prioritering. Her fastslås det, at der skal udarbejdes en business case for en lufthavn ved Qaqortoq, placering 2, inklusiv lukning af Narsarsuaq.

-Jeg ved jo ikke, hvorfor de andre partier modarbejder lufthavnen, men vi ved med sikkerhed, at der er lavet adskillige undersøgelser, der viser, at en lufthavn i Qaqortoq vil være rentabel og en rigtig god ide. Vi har tænkt os at tage netop dette forslag med os, hvis vi skal være med i koalitionsforhandlingerne efter valget. Det er meget vigtigt for os at få den lufthavn igangsat, fastslår Jens B. Frederiksen overfor knr.gl.

Demokraterne mener herudover, at det er vigtigt at lytte til input fra dem, der bedst kender de lokale forhold nemlig kommunalbestyrelsen i Kommune Kujalleq. Her har et markant og bredt flertal tilsluttet sig tanken om en lufthavn i Qaqortoq.

-Trafiksituationen i Sydgrønland er langt fra optimal i øjeblikket. Tre af partierne, der sidder i Finansudvalget, IA, Atassut og Siumut gik imod naalakkersuisuts strategi på området, og det betød, at der i dag flyver to helikoptere rundt i Sydgrønland og fragter passagerer fra Qaqortoq til Narsarsuaq. Omkring 80 % af passagererne i området kommer fra Qaqortoq, så det er jo helt hen i vejret, at vi ikke kan få besluttet at bygge lufthavnen i Qaqortoq. Vi gik til valg på det sidste gang, og vi vil også i det kommende Inatsisartut kæmpe hårdt for at få lavet i det mindste en principbeslutning om at lave lufthavnen, lover Jens B. Frederiksen.