Folketingsvalg 2015 Demokraterne vil højne danskernes respekt for Grønland

Demokraternes fire kandidater til folketingsvalget blev præsenteret her ved middagstid.
Foto © : Nauja Møller/KNR
01. juni 2015 14:27

Det blev medlem af Inatsisartut Randi Vestergaard Evalsen, Poul Hansen, som er kommunalbestyrelsesmedlem i Kommuneqarfik Sermersooq, den 24-årige kontorelev i KNI Aputsiaq Olsen Jonathansen fra Sisimiut, samt 25-årige Rasmus Dalsgaard Andersen, der til daglig arbejder som netværksspecialist i Tele.

Demokraternes formand Andreas Uldum fremhæver deres og partiets fire mærkesager.

- For det første vil vi kæmpe for mere respekt for grønlandske interesser i udenrigspolitikken, for det andet så vil vi kæmpe for, at staten skal være sit ansvar mere bevidst.

- For det tredje så vil vi gerne kæmpe om oplysning om det moderne Grønland og højne danskernes respekt for Grønland, og som det sidste vil vi genstarte det nordatlantiske samarbejde, siger Andreas Uldum.

Demokraterne vil også forholde sig neutrale, og hverken vil hæfte sig på enten rød eller blå blok i Folketinget.

- Erfaringer har vist, at det ikke betyder det store for Grønland, hvem der er statsminister. Vi vil i stedet for bruge alle vores kræfter på at påvirke de beslutninger, der har betydning for Grønland, skriver Demokraterne på deres valgprogram.

Partii Naleraq siger i dag til KNR, at partiet vil præsentere sine kandidater på fredag. Der står endnu ikke klart, om Partii Inuit vil stille op til Folketingsvalget den 18.juni.