Kommentator: Demokraterne bliver usynlige

Demokraterne har på flere måder bevæget sig væk fra partiets idégrundlag om, at borgerne selv skal løse deres problemer. Det mener politisk kommentator Sten Lund, der altså er enig i kritikken fra det nu tidligere medlem af partiet Michael Rosing.
Sten Lund
Foto © : KNR / Paarnaq Hansen
20. september 2017 11:23

Rosing valgte tirsdag at melde sig ud af Demokraterne efter længere tids intern uro. Michael Rosing smækkede døren eftertrykkeligt i efter sig, da han i forbindelse med udmeldelsen kritiserer partiet for at have svigtet sit liberale idégrundlag.

Det mener Sten Lund altså, at Rosing kan have ret i:

 - Der er forskellige ting, der indikerer, at Demokraatit bevæger sig længere væk fra deres ideologi, siger Sten Lund.

LÆS OGSÅ Nivi Olsen forsvarer reje-beslutning

Han fremhæver partiets støtte til betalingssystemet Ilanngaasivik, som et klart eksempel:

- Ilanngaassivik er det tydeligste træk, som går imod Demokraatit og deres ideologi. Formålet er, at man vil trække folk i deres løn, inden de får den udbetalt. Det er i modstrid med den liberalistiske tankegang, sagde Sten Lund i tirsdagens Qanorooq.

Randi Vestergaard Evaldsen siger til KNR, at Demokraterne har valgt at støtte Ilanngaasivik for at kunne inddrive den voksende offentlige gæld.

Hun understreger, at systemet ikke skal gælde for de borgere, der har styr på økonomien:

- Men så har vi en gruppe borgere, der ikke er i stand til at betale deres regninger eller er i stand til at køre deres økonomi. På en eller anden måde er vi desværre nødt til at gå ind og hjælpe dem med at betale deres regninger, siger partiformanden.

LÆS OGSÅ Rosing forlader Demokraterne og smækker med døren

Ifølge Sten Lund risikerer Demokraterne at udvaske partiets liberale profil, for det bliver sværere at skelne Demokraterne fra de øvrige partier - også på grund af Demokraternes deltagelse i den tidligere koalition.

 - Når man ser på deres arbejde i koalitionen er det desværre blevet svært at skelne mellem hvilken ideologi partiet repræsenterer, siger Sten Lund.