AWG2016 Deltager i Kangerlussuaq: Fantastisk modtagelse

Margie Peters fra Yukon fortæller, at holdet er blevet godt modtaget i Kangerlussuaq, og humøret er højt på trods af ventetiden på at komme videre til Nuuk
Foto © : Johansinnguaq Olsen/KNR
Skrevet af Karsten Sommer
05. marts 2016 18:18
Versionist Connie Fontain

Blandt de over 500 der lørdag eftermiddag venter i Kangerlussuaq er Margie Peters fra Team Yukons ski og sneskohold.

Holdet ankom fra Yukon i morges til beskeden om, at der ville blive en del ventetid, før de kunne komme videre til Nuuk.

Det undrede dem lidt, når de kiggede ud af vinduet.

- Her i Kangerlussuaq har vi det smukkeste solskin og blå himmel. Så det er lidt mærkeligt, at vejret kan være så dårligt i Nuuk, at vi ikke kan komme videre, siger Margie Peters.

Læs også AWG2016 KNR i Kangerlussuaq: Der er god stemning

Men vi har alle været forberedt på at sådan noget kunne ske, og vi har fået en fantastisk modtagelse - fået et sted hvor vi kan hvile os, og noget godt at spise, fortæller Margie Peters fra Yukon.

Hun understreger at alle er i godt humør og bare glæder sig til at komme videre.

- Her i eftermiddags kom der pludselig en masse sjove dansere med ansigtet malet i rødt og sort. Jeg tror, de var ude på at skræmme os lidt, det var meget sjovt og underholdende, fortæller Margie Peters om sit første møde med grønlandsk maskedans.

Læs også AWG2016: Der skal flyves natten igennem

I det hele taget glæder alle sig til AWG.

- I flere år har de unge skiløbere i Yukon håbet på at blive udtaget til holdene, der skulle til Nuuk. Det er en meget speciel oplevelse. Dér, hvor vi kommer fra, er der masser af træer, og vi bor langt fra havet. så Grønland er helt anderledes, siger Margie Peters.

Læs også AWG2016 Luftbro udskydes adskillige timer

- Også maden. Vi har været forberedt på at møde andre madvarer end normalt, og allerede i dag har vi både smagt sæl og tørfisk, og det kunne vi godt lide, slutter Margie Peters, som håber at ankomme til Nuuk i nat med sine ski- og sneskoatleter.

Læs også AWG2016 AWG-frivillige arbejder på trods af stormen