De mistede deres plads i Inatsisartut

OPDATERET: Siumut vandt valget, men mistede to mandater i Inatsisartut og flere af Hammonds ministre mistede deres pladser i landstinget.
Vittus Qujaukitsoq Foto © : KNR
Skrevet af Camilla Dam
29. november 2014 17:22

Ud over den tidligere landsformand Aleqa Hammond, som ikke stillede op, blev Vittus Qujaukitsoq, Jens-Erik Kirkegaard, Finn Karlsen, Karl Lyberth, Evelyn Frederiksen og Kristian Jeremiassen ikke stemt ind.

Qujaukitsoq har bl.a. været naalakkersuisoq for finanser, Kirkegaard for erhverv og råstoffer, Karlsen for fiskeri, fangst og landbrug, mens Karl Lybert var naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug, indtil han trak sig i januar.

Se de valgte og deres stedfortrædere her.

Siverth K. Heilmann blev nummer 13 på topscorerlisten over stemmeslugere med 256 af slagsen. Men det var ikke nok til, at den tidligere naalakkersuisoq for boliger kunne komme direkte ind i Inatsisartut, for både formand Knud Kristiansen og Mala Høy Kuko fik flere stemmer for Atassut. Steen Lynge, tidligere naalakkersuisoq for sundhed og infrastruktur, er nummer to på Atassuts stedfortræder-liste.

Hos Inuit Ataqatigiit har Hans Aronsen mistet sit sæde.

Partii Inuit kom ikke ind i Inatsisartut. Dermed mistede Randi Broberg sit pladser.

Per Berthelsen og Nick Nielsen har heller ikke fået nok stemmer til en automatisk plads i parlamentet, de to er tidligere heller ikke valgte medlemmer.